Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πως να φτιάξετε ταινίες για ανοιχτούς πόρους και μαύρα στίγματα

Γεια σας.
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε μόνες σας ταινίες για τους ανοιχτούς πόρους και τα μαύρα στίγματα.Είναι πολύ εύκολο και γίνονται με δύο μόνο υλικά.
Θα χρειαστούμε:
1)1 κουταλιά σούπας ζελατίνη σε σκόνη,χωρίς άρωμα (όχι αυτή που βρίσκουμε στα κουτιά για παρασκευή ζελέ).Θα τη βρείτε εύκολα στο super market.
2)1-2 κουταλιές σούπας γάλα.
Ανακατεύουμε καλά,με τόσο γάλα,ώστε να γίνει αρκετά παχύρευστο το μίγμα και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα,να γίνει σαν κρέμα.Απλώνουμε το μίγμα,όσο γίνεται πιο γρήγορα,γιατί στεγνώνει αμέσως, (προσοχή να μην καείτε) με ένα μικρό πινέλο στη μύτη μας ή όπου αλλού έχουμε ανοιχτούς πόρους και μαύρα στίγματα.Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να στεγνώσει καλά και αφαιρούμε.Γίνεται σαν μεμβράνη πάνω στο δέρμα και όταν το βγάλουμε θα δούμε να μένουν επάνω μαύρα στίγματα.
Είναι πολύ αποτελεσματικό και πολύ οικονομικό για συχνή χρήση.Δεν πονάει όπως οι ταινίες που αγοράζουμε,γιατί δεν έχει κόλλα.Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύσκολα σημεία του προσώπου γιατί απλώνεται με πινέλο.








Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τσάϊ με μπαχαρικά για γρίππη και κρυολόγημα

Γεια σας.
Ο καιρός έχει χαλάσει και πολλοί ταλαιπωρούνται από γρίππη και κρυολόγημα.Γι'αυτό σας προτείνω ένα ρόφημα με μπαχαρικά,πολύ αποτελεσματικό που βοηθάει από τα πρώτα στάδια της γρίππης.
Η δόση είναι για 2 άτομα.
Θα χρειαστούμε

2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι γλυκού καρφιά γαρυφάλλου (μοσχοκάρφια)
1 ξύλο κανέλας
2 εκατοστά φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
χυμός λεμονιού (όσο θέλουμε)
μέλι (όσο θέλουμε)
Και τώρα πάμε να το φτιάξουμε
Προσθέτουμε στο νερό τα γαρύφαλλα,την κανέλα και το ντζίτζερ ψιλοκομμένο και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάξουν.Τότε σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 30 λεπτά.Το ξαναβράζουμε  μέχρι να κοχλάξει,το σουρώνουμε και προσθέτουμε το πιπέρι,το χυμό λεμονιού και το μέλι.Το πίνουμε όσο γίνεται πιο ζεστό .Καλό είναι να το πιούμε 3-4 φορές τη  μέρα.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Φροντίδα προσώπου για ξηρό αφυδατωμένο δέρμα

Γεια σας.


Πολλές γυναίκες,αλλά και άντρες, έχουν πολύ ξηρό δέρμα ειδικά το χειμώνα.Μία πολύ εύκολη "θεραπεία"είναι η ακόλουθη που γίνεται το βράδυ.


1)Ανακατεύουμε λίγο γαλάκτωμα με λίγη μαγειρική σόδα σε σκόνη και τρίβουμε το πρόσωπό μας για 1 λεπτό.Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε απολέπιση στο δέρμα.
2)Σε ένα άδειο μπουκαλάκι με σπρέϋ,ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη,το κουνάμε και ψεκάζουμε το πρόσωπό μας.Απλώνουμε παντού  με τα δάχτυλά μας,πιέζοντας ελαφρά.Δεν σκουπίζουμε.
3)Βάζουμε σε όλο το πρόσωπο λάδι (ότι λάδι θέλουμε όπως ελαιόλαδο,αμυγδαλέλαιο)
4)Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο βαζελίνη (ναι, την κοινή βαζελίνη).
Κοιμόμαστε και το επόμενο πρωί,σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με πετσέτα ή χαρτί και πλενόμαστε.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε γαλάκτωμα.Για περισσότερη ενυδάτωση,ψεκάζουμε με το σπρέϋ γλυκερίνης.Το πρόσωπο θα είναι πολύ απαλό και λαμπερό.
Μπορούμε να το επαναλάβουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ή αν είναι πολύ αφυδατωμένο το δέρμα,ακόμα και κάθε βράδυ