Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της άσχημης αναπνοής

Γεια σας.
Η άσχημη αναπνοή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων,είτε αυτές είναι επαγγελματικές,είτε προσωπικές.Οι αιτίες που οφείλεται μία άσχημη αναπνοή,είναι πολλές.Οι σημαντικότερες είναι: πρόβλημα στα δόντια,κακή υγιεινή των δοντιών,πρόβλημα στην πέψη ή κατανάλωση τροφίμων που προκαλούν άσχημη αναπνοή (σκόρδο).


Μερικές απλές λύσεις που μπορούν να να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι:
Κατανάλωση (μάσηση) σπόρων και μπαχαρικών:
Γλυκάνισο (2-3 σπόροι μετά από κάθε γεύμα βοηθά πολύ στην πέψη)
Κάρδαμο.(2 σπόροι όταν τους μασήσετε,βοηθούν στη δροσερή αναπνοή)
Μάραθο
Κανέλα.Μασείστε ένα μικρό κομμάτι,βοηθά να σκοτωθούν τα μικρόβια στο στόμα σας
Γαρίφαλα.Χρειάζεστε μόνο 1.Μασείστε το ανάμεσα ή και μετά από κάθε γεύμα και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του θα βοηθήσουν.
Μαϊντανός.Τα φύλλα του μαϊντανού,έχουν χλωροφύλλη και η μάσησή τους δημιουργεί ένα φυσικό αποσμητικό στόματος.
Αν δεν έχετε τίποτα από όλα αυτά,στίψτε το χυμό από ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.Βοηθάει ειδικά όταν τρώτε έξω,να πιείτε παγωμένο νερό με φέτες λεμονιού μέσα,μετά από το γεύμα
Παρακάτω,σας έχω μία ποικιλία από σπιτικά στοματικά διαλύματα για να διαλέξετε.

Πρώτο διάλυμα

Προσθέστε 5 ξύλα κανέλας σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,σκεπάστε και αφήστε να πάρει μία βράση.Βράστε για 5 λεπτά και βγάλτε από τη φωτιά.Βγάλτε τα ξύλα κανέλας,βάλτε προσεκτικά το υγρό σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε το να κρυώσει,ακάλυπτο.Τότε σκεπάστε το με καπάκι και χρησιμοποιείστε το σαν στοματικό διάλυμα.Μπορείτε να το βάλετε και σε ένα μπουκάλι με σπρέϋ και να το έχετε μαζί σας στην τσάντα σας.

Δεύτερο διάλυμα

Προσθέστε σε ένα φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό,3 κουταλιές του γλυκού κανέλα σε σκόνη.Ανακατέψτε καλά.Όταν είναι χλιαρό,χρησιμοποιείστε το σαν στοματικό διάλυμα.

Τρίτο διάλυμα


3 φλιτζάνια βραστό νερό
3 κουταλάκι φρέσκα φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​κόλιαντρο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάζετε και αφήστε το για 25 λεπτά. Μόλις κρυώσει το σουρώνετε και ρίχνετε το υγρό σε ένα μπουκάλι αποστειρωμένο βάζο.Χρησιμοποιείστε το σαν στοματικό διάλυμα.

Τέταρτο διάλυμα

Βράστε 2 φλιτζάνια τσαγιού μαϊντανό και γαρίφαλλα.Σκεπάστε τα και αφήστε για 2 λεπτά.Χρησιμοποιείστε το σαν στοματικό διάλυμα.
Eπιπλέον συμβουλές για δροσερή αναπνοή:
Βουρτσίζετε τα δόντια σας,τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα
Πίνετε νερό ή χυμό ενδιάμεσα από τα γεύματα,για να αποφύγετε την ξηρότητα του στόματος,που προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή.
Μία καλή τεχνική που βοηθάει στην απομάκρυνση των μικροβίων από το στόμα,έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για άσχημη αναπνοή,είναι να καθαρίζετε κάθε πρωί με ένα κουτάλι την μαλακή επίστρωση που υπάρχει πάνω στη γλώσσα.
Tip:Να είστε πάντα προετοιμασμένοι.Αν δεν μπορείτε να μασήσετε μία τσίχλα,βάλτε σε ένα μικρό καλά κλεισμένο κουτάκι,που να χωράει στην τσέπη σας,ή στην τσάντα σας,μερικούς από τους σπόρους ή μπαχαρικά που ανέφερα πιο πάνω.Δια τηρούνται για ένα χρόνο και μπορούν να σας σώσουν σε μία δύσκολη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου