Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αντιμετωπίστε τους πονοκεφάλους με φυσικούς τρόπους

Γεια σας.
Σήμερα,θέλω να σας μιλήσω για τους πονοκεφάλους και τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισής τους.Υπάρχουν πολλοί λόγοι στους οποίους οφείλονται οι πονοκέφαλοι.Από ψυχολογικούς παράγοντες,όπως το στρες έως οργανικούς όπως πεπτικές διαταραχές,αφυδάτωση αλλά και κακή στάση σώματος,κακή διατροφή και πολλοί ακόμη.
Σε όποια αιτία όμως και αν οφείλονται,υπάρχουν εκτός από τα αναλγητικά φάρμακα και φυσικοί τρόποι που βοηθάνε και ανακουφίζουν.

Χρησιμοποιείστε τεχνικές της αρωματοθεραπείας για να ανακουφιστείτε.

Ένας από τους πιο γνωστούς και παλιούς τρόπους είναι η χρήση βοτάνων.
Από τα πιο γνωστά βότανα για τον πονοκέφαλο, είναι η λεβάντα,η μέντα,το δενδρολίβανο και η ρίγανη.Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πίνοντας κάποια από αυτά ή και συνδυασμένα,ως έγχυμα.Ρίχνουμε σε ένα κουταλάκι του τσαγιού από ένα ή περισσότερα βότανα,ένα φλιτζάνι καυτό νερό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.Σουρώνουμε και πίνουμε όποτε χρειάζεται
Δοκιμάστε να κάνετε ένα ατμόλουτρο.
Βράστε μία χούφτα δενδρολίβανο σε ένα λίτρο ζεστό νερό και βάλτε το σε ένα μπολ μόλις βράσει.Σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και εισπνεύστε τον ατμό,όσο μπορείτε.Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να σας περάσει ο πονοκέφαλος.Άλλα βότανα εξίσου καλά,είναι η λεβάντα,η μέντα,ο βασιλικός.



Για πιο γρήγορα αποτελέσματα,χρησιμοποιείστε τα αιθέρια έλαια ιδίως της μέντας μαζί με τη λεβάντα ή και τη λεβάντα μόνη της.Βάλτε σε 2 κουταλιές του γλυκού αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας από λίγες σταγόνες από τα αιθέρια έλαια.Μην βάζετε τα αιθέρια έλαια μόνα τους πάνω στο δέρμα,αλλά πάντα να τα ανακατεύετε με κάποιο λάδι.Αν μπορείτε να βρείτε κάποιο μπουκαλάκι με ρολέτα,βάλτε το λάδι εκεί και αλείψτε το μέτωπο,τον αυχένα και τους κροτάφους,διαφορετικά,αλείψτε με τα δάχτυλά σας.Ο πονοκέφαλος θα περάσει πολύ γρήγορα,γιατί τα αιθέρια έλαια δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Μια επίσης αποτελεσματική συνταγή,είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό αλκοολούχο διάλυμα δενδρολίβανου.

Βάλτε ένα ή δύο φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο δενδρολίβανο,σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και καλύψτε το με κάποιο καθαρό και δυνατό ποτό,όπως τζιν,βότκα,τεκίλα.Αν δεν υπάρχει κάποιο από αυτά,χρησιμοποιείστε λικέρ. Κλείστε το καπάκι και βάλτε το βάζο σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.Αφήστε το εκεί 4-6 βδομάδες,ανακινώντας το καθημερινά.Τότε σουρώστε το και βάλτε το αλκοολούχο διάλυμα δενδρολίβανου σε ένα μπουκάλι με σταγονόμετρο,κατά προτίμηση.Όταν έχετε πονοκέφαλο πάρτε 1/2 σταγονόμετρο (περίπου 2 κουταλάκια γλυκού) και αν ο πονοκέφαλος δεν περάσει σε 20-30 λεπτά πάρτε ακόμη 1/2 σταγονόμετρο.Μην επαναλάβετε για 12 ώρες τουλάχιστον.

Σύμφωνα με την αρχαία ινδική θεραπευτική επιστήμη της Ayurveda,υπάρχουν μερικές απλές συνταγές,που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο.

1)Σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό,αφήστε ένα φακελάκι πράσινο τσάϊ για 3-4 λεπτά.Βγάλτε το και προσθέστε το χυμό 1/2 λεμονιού.Αν θέλετε προσθέστε λίγο μέλι και πιείτε το.
2)Ψιλοκόψτε και λιώστε τη φλούδα 2-3 λεμονιών,μέχρι να γίνει μία πάστα.Απλώστε την πάστα στο μέτωπο και ξαπλώστε για 10-15 λεπτά.Αφαιρέστε.
3)Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα σκόνη και λίγο νερό,να γίνει αλοιφή.Απλώστε στο μέτωπο και στους κροτάφους για 10 λεπτά.Αφαιρέστε.
4)Για πονοκεφάλους που οφείλονται στη ζέστη,ανακατέψτε 1 ποτήρι νερού χυμό καρπουζιού με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
5)Για χρόνιους πονοκέφαλους,πιείτε κάθε πρωί νηστικοί,νερό ανακατεμένο με λίγο μέλι.
Η πιο συχνή αιτία πονοκεφάλων είναι η αφυδάτωση.Πιείτε τουλάχιστον 4-6 ποτήρια νερό την ημέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου